Tart sa čokoladnim kremom za dijabetičare

03/12/2019
"Evo i jedne božanstvene poslastice za sve one koji vole slatkiše, a ne smeju da ih jedu "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano447
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. korak:

U blenderu usitnimo keks da se dobiju sitne mrvice i u njih dodajemo 70 g maslaca kog smo unapred istopili. Dobijenu smesu stavljamo u kalup sa pokretnim dnom (moj je f22) i stavljamo u zamrzivač.

2. korak:

U šerpu sipamo 300 ml svežeg mleka i ostali maslac (80 g) i zagrejemo. U drugih 200 ml svežeg mleka dodajemo 3 cela jajeta, 2 žumanca, 12.5 g stevije i brašno.

Kad već ugrejano mleko počne da vri, polako počnemo da dodajemo smesu i intenzivno mešamo dok se ne dobije gust i gladak krem. Skidamo sa ringle i ostavimo sa strane.

3. korak:

Na vodenoj pari istopimo čokoladu sa jednom supenom kašikom svežeg mleka i ostavimo je sa strane. U posebnoj posudi umutimo 4 belanca sa jednom kašikom soli da se dobije sneg sa tvrdim vrhovima.

U već istopljenu čokoladu, malo po malo dodajemo umućenih na sneg belanaca, pažljivo mešajući odzdo ka gore, da ne ispadne smesa. Kad u čokoladu dodamo celu smesu sa belancima, krem ostavimo na 10 min. sa strane.

4. korak:

Keks koji će biti osnova, vadimo iz zamrzivača. Banane isečemo na komade jednake debljine i naređamo ih na keks. Prelijemo kremom od čokolade i belanaca i ostavamo u frižider na 10 minuta. Zatim zalijemo kremom od svežeg mleka sa jajima.

Po želji keks tortu ukrasimo jagodama ili dekoracijom po izboru, lepo je i sa kokosom. Vraćamo u frižidier na otprilike 4 sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar