Način pripreme
Ugrejte mleko i odvojite od njega 5 kašika u drugu posudu. Dodajte kvasac, 1 kašiku šećera i 4 kašika brašna.
Promešajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
Prosejte brašno u posudu, dodajte so, šećer, ulje, maslac, vanilu, jaja i preostalo mleko i na kraju aktivirani kvasac.
Umesite glatko testo i pokrijte ga providnom folijom. Ostavite ga 1 sat da naraste. Nakon toga ga podelite na 2 dela.
Svaki deo podelite na 8 delova i od svakog dela napravite dugačak valjak. Svaki valjak uhvatite po sredini i umotajte ga u spiralu.
Poređajte formirane spirale u pleh pokriven papirom za pečenje i ostavite ih oko 30 minuta da narastu.
Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za čokoladni krem odvojite 5 kašika mleka i u njemu rastvorite puding. Preostalo mleko prokuvajte sa šećerom i u tankom mlazu, uz neprestano mešanje sipajte puding u njega.
Mešajte dok se smesa ne zgusne i sklonite sa vatre. Odmah dodajte čokoladu, promešajte i ostavite da se krem ohladi.
Kada je krem hladan, dodajte maslac i umutite sve mikserom oko 5-6 minuta.
Presecite ispečene kiflice sa kremom po sredini uzduž i premažite donje delove obilno kremom.
Odozgo postavite gornje delove kiflica.
Poređajte kiflice sa čokoladnim kremom u tanjir i pospite ih šećerom u prahu.