Način pripreme
Prvo pristupamo pravljenju tortilja. Brašno se proseje sa solju, doliva se istopljeni maslac i postepeno se dodaje hladna voda. Prvo se smesa meša viljuškom, a nakon toga i rukama dok se ne dobije meko testo.
Testo se posipa brašnom, pokriva se krpom i ostavlja se da odstoji 20 minuta. Nakon toga se podeli na 4 jednaka dela, koji se razvijaju i zapeku blago u prethodno zagrejanom tiganju.
Pileće meso se seče na tračice. Maslinovo ulje se zagreva i u njemu se zaprći prvo luk isečen na krugove. Nakon 1-2 minuta dodaje se i meso, koje se prži oko 3-4 mintua. Vreme je da se stave začini - origano, kumin, sok od limuna, so i biber.
Zapržite piletinu još 1-2 minuta i sklonite s vatre. Sitno isečen struk luka, sredina avokada, od semenki očišena ljuta paprika i začini - korijander, so, kašika soka od limuna, presuju se u blenderu dok se ne dobije ujednačena smesa.
U svaku tortilju se stavlja po kašika nadeva, dodaju se kriške paradajza i paprike, uvija se i servira se sa malo gvakamole sosa.