Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Fahitas»Fahitas sa piletinom i gvakamolijem

Fahitas sa piletinom i gvakamolijem

MarianeMariane
Džedaj
14947
Fahitas sa piletinom i gvakamolijem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Danas smo na meksičkim talasima, ali ovaj put ćemo napraviti sve od početka do kraja - da li ste spremni"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 180 g
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice, mleveni
  • origano - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • paradajz - 1 komad
  • paprika - 2 komada
  • luk - 1 struk, svež
  • za tortilje
  • brašno - 200 g
  • voda - 100 ml, hladna
  • maslac - 50 g
  • so - 1 kašičica
  • za gvakamoli
  • korijander - 3 prstovata, suv
  • luk - 4 struka, mladi
  • ljuta paprika - 1 komad
  • avokado - 1 komad
  • limun - 1 komad, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pristupamo pravljenju tortilja. Brašno se proseje sa solju, doliva se istopljeni maslac i postepeno se dodaje hladna voda. Prvo se smesa meša viljuškom, a nakon toga i rukama dok se ne dobije meko testo.

Testo se posipa brašnom, pokriva se krpom i ostavlja se da odstoji 20 minuta. Nakon toga se podeli na 4 jednaka dela, koji se razvijaju i zapeku blago u prethodno zagrejanom tiganju.

Pileće meso se seče na tračice. Maslinovo ulje se zagreva i u njemu se zaprći prvo luk isečen na krugove. Nakon 1-2 minuta dodaje se i meso, koje se prži oko 3-4 mintua. Vreme je da se stave začini - origano, kumin, sok od limuna, so i biber.

Zapržite piletinu još 1-2 minuta i sklonite s vatre. Sitno isečen struk luka, sredina avokada, od semenki očišena ljuta paprika i začini - korijander, so, kašika soka od limuna, presuju se u blenderu dok se ne dobije ujednačena smesa.

U svaku tortilju se stavlja po kašika nadeva, dodaju se kriške paradajza i paprike, uvija se i servira se sa malo gvakamole sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: