Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Fahitas»Fahitas sa piletom, lukom i pečurkama

Fahitas sa piletom, lukom i pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Fahitas sa piletom, lukom i pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
10/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Uobičajeni meni sa fahitasom, inspirisan meksičkom kuhinjom učinite raznolikim"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • pečrke - 250 g, sveže pečurke
  • luk - 1 velika glavica
  • paradajz - 1 komad
  • halapenjo - 1 komad
  • kumin - 1 prstohvat
  • crni biber - 2 prstohvata
  • korijander - 2 - 3 struka, sveži listovi
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika, ili suncokretovo ulje
  • meksičke tortilje - 4 komada
  • zelena salata - 8 krhkih listova (srednje veličine)
  • salca od paradajz - za serviranje (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Olčjuštite i naseckajte luk na polumesece. Stavite ga da se proprži na maslinovom ulju dok ne omekša. Da bi se brže skuvalo, pospite prstohvatom soli - ona brzo izvlači sokove iz proizvoda i čini ih da omekšaju.

Stavite pečurke i propržite dok ne postane blago zlatkasto.

Dodajte pileće grudi naseckane na zalogaje i začinjene crnim biberom i sa malo soli. Kada pobele, stavite sitno naseckani halapenjo, sveže listiće korijandera, kumin i još crni biber, ako ga volite.

Kuvajte dok voda iz paradajza ne ispari i dok meso ne bude u potpunosti hotovo.

Skinite sa vatre i stavite drugi čisti tiganj da se zagreje na jakoj vatri. Na kratko zagrejte tortilja pogačice, zapečatite sa svake strane.

Na svaku stavite po dva lista zelene salate i stavite pileći nadev. Savijte ukusni fahitas i poslužite po želji sa salcom od paradajza u stilu meksičke kuhinje.

Prijatno sa Fahitasom sa piletom, lukom i pečurkama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: