Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Zapečena jela»Zapečeno jelo od pilećih džigerica i srca

Zapečeno jelo od pilećih džigerica i srca

Jivka GeorgievaJivka Georgieva
Inovator
5211370
Zapečeno jelo od pilećih džigerica i srca
Fotografije: Eva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"A da li vama miriše na pečeno jelo sa pilećim džigericama i srcima"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 400 g
  • pileća srca - 400 g
  • luk - 2 glavice (ili mladi luk)
  • soja sos - 3 kašike
  • belo vino - 100 ml
  • biber
  • bosiljak
  • origano
  • muskatni oraščić
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na krupne parčiće. Iznutrice se operu, osuše i promešaju u posudi sa lukom. Posipaju se začinima, vinom i soja sosom i ostavljaju se da se mariniraju nekoliko sati ili tokom jedne večeri.

Da bi se uštedelo vreme pečenja, pileće džigerice i srca se zapeku u tiganju dok ne promene boju.

Prebacujemo u posudu za pečenje, posipamo narendanim kačkavaljem i stavimo u zagrejanu rernu. Pečemo još 15-20 minuta ili dok zapečeno jelo ne uhvati prijatnu koricu od kačkavalja.

Dobija se raskošno zapečeno jelo od pilećih džigerica i srca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: