Način pripreme
Ugrevamo polovinu svežeg mleka i rastavaramo kvasac, 1 kašičicu šećera i 2-3 supene kašike brašna. Ostavljamo 10 minuta da se kvasac aktivira.
U drugoj posudi umutimo 1 jaje i belance drugog (žumance ostavljamo za premazivanje kiflica). Dodajemo preostali šećer i ponovo mutimo. Nakon toga dodajemo ulje i rendanu koru jednogl imuna. Na kraju dodaemo nadošao kvasac.
Počinjemo da dodajemo po malo brašna i zamesimo meko testo. Pokrivamo krpom i ostavljamo na sat vremena dok se ne udvostruči.
Nakon toga podelimo testo na 4 jednaka dela i razvučemo krug. Isečemo na 8 trouglova. Stavljamo parče ratluka, čokoladu ili marmeladu i uvijamo kiflice.
Poređamo u dva pleha, obložena papirom za pečenje i ostavljamo ponovo da nadođe- Može i u rerni na 50 stepeni.
Umutimo odvojeno žumance sa 1 supenom kašikom vode i namažemo kiflcie četkom, nakon toga posipamo šećerom.
Stavljamo da se peku u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta dok ne porumene.
Prijatno!