Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Puding sa karfiolom

Puding sa karfiolom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Puding sa karfiolom
Fotografije: Diana Kostova
2 / 5
06/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nećete poverovati, ali možete da napravite puding sa karfiolom i da se ukućani pobiju oko njega"

Potrebni sastojci

  • karfiol - oko 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 1 kašika
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • maslac - grudva
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što napišem recept želim da kažem da nisam očekivala da je toliko ukusan!

Iskidajte karfiol na ružice. Stavite vodu da provri sa kašikom soli. Ubacite karfiol i kuvajte oko 10 minuta. Treba da bude blago hrskav.

Izvadite ružice rešetkastom kašikom i ostavite da se dobro ocede od vode. Razdvojte žumanca od belanaca.

U posudu sipajte 200 ml svežeg mleka, dodajte žumanca, narendan kačkavalj, kašiku brašna, so.

Promešajte dobro sastojke. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite mikserom dok ne pobele. Dodajte ih u prvu smesu. Homogenizujte.

Stavite karfiol u posudu za pečenje. Isecite maslac preko njega i prelijte pripremljenom vazdušastom smesom. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta.

Servirajte gratin topao!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: