Način pripreme
Pre nego što napišem recept želim da kažem da nisam očekivala da je toliko ukusan!
Iskidajte karfiol na ružice. Stavite vodu da provri sa kašikom soli. Ubacite karfiol i kuvajte oko 10 minuta. Treba da bude blago hrskav.
Izvadite ružice rešetkastom kašikom i ostavite da se dobro ocede od vode. Razdvojte žumanca od belanaca.
U posudu sipajte 200 ml svežeg mleka, dodajte žumanca, narendan kačkavalj, kašiku brašna, so.
Promešajte dobro sastojke. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite mikserom dok ne pobele. Dodajte ih u prvu smesu. Homogenizujte.
Stavite karfiol u posudu za pečenje. Isecite maslac preko njega i prelijte pripremljenom vazdušastom smesom. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
Servirajte gratin topao!
Nek vam je slatko!