Način pripreme
Isecite luk na tanke tračice i stavite u duboku posudu zajedno sa svinjskim kotletima. Prelijte vinom i lepo promešajte da luk uđe između mesa.
Ostavite na jedan dan u frižideru.
Ovaj korak je potreban zbog toga što ova šnicla nema puno masnoće i potrebna je prethodna marinada. Naravno, to nije obavezno, nego se preporučuje, a kotleti će na ovaj način dobiti još bolji ukus.
Kada dođe vreme pripreme, izvadite ih iz marinade, osušite malo i poređajte na veliku dasku za sečenje (možete izlupati drvenim čekićem). Natrljajte lepo biberom i kuminom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 20 minuta.
Ugrejte tiganj sa malo ulja ili maslinovog ulja na jakoj vatri i kad se maksimalno ugreje stavite kotlete.
Pecite minut-dva sa svake strane ili malo više ako su deblji. Orjentišite se po boji, ne treba da bude mnogo tamna.
Dok se ne ispeče sa jedne strane, ne okrećite na drugu. Mnogo okretanja bi isušilo meso.
Gotove brze, jednostavne i krte svinjske kotlete servirajte odmah, na kraju pospite solju i sa malo maslinovog ulja.
Garnirajte sa svežom salatom, krompirićima, ukusnim sosom ili pečenim povrćem.
Savetujem da konzumirate meso dok je vrelo (ne mlako, nego vrelo) zato što kad se hladi postaje suvo.
Prijatno!