Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa domaćim poslastičarskim kremom

Keks torta sa domaćim poslastičarskim kremom

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Šegrt
3411222
Keks torta sa domaćim poslastičarskim kremom
Fotografije: Kristina Boneva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Šta god da kuvate, dobro je da uvek imate i desert - a ovu sjajnu keks tortu može svako da napravi"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja, po izboru
  • sveže mleko - za natapanje
  • Krem
  • sveže mleko - 1 i 1/2 litar
  • šećer - 300 g
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 4 kašike
  • kukuruzno brašno - 2 kašike, fino ili skrob
  • vanila - 1 komad
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutim jaja sa 200 ml mleka. Dodajem brašno, skrob i vanilu.

Preostalo mleko zagrevam na ringli sa šećerom. Kada se mleko zagrejalo ali ne i provrelo sipam smesu do jaja lagano i mešam dok se krem ne zgusne.

Ostavljam ga 2-3 minuta, da se dobro skuva brašno i sklanjam sa vatre.

Stavljam maslac i u jednu posudu za pečenje počinjem da ređam keks, koji prethodno potopim nekoliko sekundi u sveže mleko.

Red keksa stavljam na dno, posle stavljam red toplog poslastičarskog krema.

Ređam dok se sastojci ne potroše.

Odozgo sam posula keks tortu mlevenim orasima, a li vi možete da garnirate po svom ukusu i drugim orašastim plodovima ili čokoladom.

Stavljam keks tortu sa domaćim poslastičarskim kremom u frižider na 3-4 sata, nakon toga tortica je spremna za konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: