Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Posni pirinač sa paradajzom

Posni pirinač sa paradajzom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Posni pirinač sa paradajzom
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Predlog za danas - vegetarijanska klasika koju vole čak i zakleti mesojedi"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • šaragrepa - 2 - 3 komada
  • paradajz - 4 komada
  • ulje - 7 - 8 kašika
  • belo vino - 1 šolja
  • biber
  • so
  • peršun - 1 vezica
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite šargarepe na kolutove i izdinstajte ih sa malo vode i ulja dok ne omekšaju.

Nakon toga dodajte pirinač, vodu i belo vino. Kuvajte na tihoj vatri dok pirinač ne upije tečnost, posle prebacite u posudu za pečenje.

Odozgo stavite narendan paradajz i pola peršuna.

Sipajte još malo vode i pecite posni pirinač na umerenoj vatri dok ne bude gotov. Pre serviranja pospite preostalim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: