Način pripreme
U posudu stavite jaja, sipajte šećer i umutite pavlaku na mekan krem.
U njeu dodajte prosejano brašno. Sipajte jednu supenu kašiku sirćeta i prstohvat amonijačne sode. Dobro promešajte smesu.
Od smese odvojite jednu posudu i u nju dodajte prosejani kakao.
Mešajte dok ne dobijete ravnomernu braon boju. Obložite veliki pleh papirom za pečenje. Sipajte smesu i poravnajte.
Sipajte kašiku kakao smese i rasporedite lagano kašikom.
Pecite koru u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 8-10 minuta.
Izvadite pečenu koru, odmah okrenite na krpu i uvijte u rolat. Ostavite da se popuno ohladi.
Stavite ratluk u šerpu. Sipajte jednu šolju za kafu vode, stavite na vatru i mešajte dok se ratluk ne rastopi.
Dodajte isečene orahe, zapečene na suvom tiganju.
Otvorite slatki rolat, namažite ga pastom od ratluka sa orasima.
Uvijte ponovo rolat. Odličan i veoma ukusan slatkiš rolat sa ratlukom i orasima!
Neka vam je slatko!