Dinstane teleće šnicle

Dinstane teleće šnicle
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
10/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"A teletina obavezno treba da bude dinstana, da se topi kao maslac u ustima"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 400 g (4 tanke)
  • luk - 2 male glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
  • kumun - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 4 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - 4 supene kašike
  • voda - 200 ml, topla
  • pečurke - 300 g
  • pirinač - 100 g
  • bujon - 400 ml, od pečuraka
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite šnicle solju i biberom.

Ugrejte ulje u tiganju na vatri na umerenoj temperaturi i pržite šnicle sa obe strane po oko 3 minuta po strani.

Izvadite i poređajte meso u duboki tiganj. Između telećih šnicli poređajte prethodno iscekanu glavicu luka na polumesec i lovorov list. Pospite kuminom i prelijte vodom.

U tiganu sa masnoćom, ostalom od mesa prorpžite prethodno sitno iseckanu drugu glavicu luka, šargarepu i papriku. Nakon oko 3 minuta kad omekša, dodajte alevu papriku i pržite oko 1 minut.

Dodajte brašno i lepo promešajte. Kuvajte oko 2 minuta i dodajte rendani paradajz. Lepo promešajte.

Sipajte sos u šnicle i vratite u duboki tiganj na vatri.

Ostavite jelo da se krčka oko 30 minuta na umerenoj/slaboj vatri ispod pokloca. U međuvremenu ugrejte oko 2 supene kašike ulja (ili maslac) u maloj šerpi.

Sipajte prethodno očišćene i kurpnije isečene pečurke. Pržite oko 15 minuta ili dok pečurke ne odvoje deo vode.

Izvadite i sipajte pirinač u masnoću. Pržite oko 5 minuta, mešajte, vratite pečurke i sipajte bujon.

Ostavite pirinač da vri na umerneoj temperaturi dok ne upije bujon.

Pre serviranja dinstanih telećih šnicli, odvojite lovorov list iz mesa sa sosom.

Servirajte šnicle sa sosom i prilogom od pirinča sa pečurkama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: