Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pile na havajski način

Pile na havajski način

Pile na havajski način
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Tamo gde se slano i slatko susreću, dešava se čudo - u našem slučaju - pile na havajski način"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • ananas - 1 komad, iz konzerve
  • luk - 1 komad
  • kačkavalj
  • so
  • biber
  • hamon - 4 listića
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i isecite ga na šnicle uz pomoć noža. Pospite solju i biberom.

U tiganju sa malo ulja pecite kratko meso sa obe strane. Izvadite i ostavite u pleh.

U isti tiganj stavite ananas, prethodno oceđen. Karamelizujte sa obe strane. Izvadite i ostavite sa strane.

Oljuštite luk i isecite na komade srednje veličine. U isti tiganj dodajte malo ulja (ako nije ostalo), smanjite vatru i karamelizujte, s vremena na vreme sipajte po malo soka od ananasa.

Na svaku pileću šniclu stavite malo luka, pačre kačkavalja, hamon, ananas i kačkavalj.

Prelijte sa malo maslinovogu ulja i pecite pile na havajski način u rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: