Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Pečeni omlet sa piletinom i pečurkama

Pečeni omlet sa piletinom i pečurkama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pečeni omlet sa piletinom i pečurkama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Toliko ukusno, toliko lako - naravno da je ovo naš omiljeni omlet"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 200 g
  • pečurke - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • parmezan - 30 g
  • beli luk - čen
  • peršun
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na male zalogaje. Najbolje da bude belo meso.

U tiganju ugrejte šolju maslinovog ulja, propržite kratko sitno iseckan čen belog luka sa prstohvatom peršuna.

Stavite meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte pečurke, isečene na kriške.

Prelijte čašom bujona od povrća, začinite solju i biberom. Poklopite i kuvjate dok ne ostane na masti.

Umutite jaja sa žicom 5 minuta. Dodajte rendani parmezan.

Sačekajte dok se smesa sa mesom ne ohladi i sipajte jaja. Dobro promešajte.

Malo duguljasti kalup za koklač namažite i pospite brašnom. Sipajte smesu. Pecite omlet na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 20 minuta.

Servirajtepečeni omlet sa piletinom i pečurkama sa salatom po želji!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: