Celo pile sa krompirom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Celo pile sa krompirom
Fotografije: Daniela Byalkova
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Zen ili umetnost pečenja celog pileta"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • krompir - 1 kg
  • paprike - 2 crvene
  • paprike - 2 zelene
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i opere dobro. Seče se na veće krugove. Stavljaju se u posudu za pečenje ili vatrostalnu posudu. Paprike, šargarepe i luk se seku na sitno. Dodaju se u krompir i mešaju se.

Začinjavamo solju i biberom po ukusu. Ponovo ih mešamo. Odzgo preko krompira na nekoliko mesta stavljamo po malo maslaca.

Pile se dobro opere. Namažemo ga maslacem i začinjavamo solju i biberom. Dodajemo malo vode da prekrije krompir.

Stavljam ga preko krompira. Peče se na 180-200 stepeni oko sat i po. Ako želite možete da uvijete pile folijom na početku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: