Jedinstveni prženi šaran

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
261
12/12/2019
"Bio je toliko ukusan da nismo mogli da se zaustavimo i da ne ponavljamo kakvog jedinstvenog prženog šarana smo pripremili danas "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 1, 5 kg, očišćen, nasečen na kotlete
  • so - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sok od limuna - od 2 limuna
  • za uvaljivanje
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje
  • brašno - 1/2 šolje
  • brašno od krompira - 2 - 3 kašike (krompir pire iz kesice)
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 pakovanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu, opranu i isečenu na komade ribu posolite sa malo soli i bibera. Ostavite 15-20 minuta, a zatim je prebacite u prikladnu posudu i prelijte sokom od dva limuna - ostavite je još 15 minuta.

Tri vrste brašna se proseju, dodajte so, biber, beli luk i sve dobro izmešajte.

Ulje (oko jednog prsta) zagrejte u širokom tiganju sa debelim dnom.

Svaki komad šarana lepo uvaljajte u miks kukuruznog, peničnog i krompirovog brašna i pržite do zlatne boje sa obe strane.

Izvadite komade ribe na kuhinjski papir da bi se oslobodili viška masnoće.

Prženi šaran se poslužuje uz prilog po izboru - u ovom slučaju sveža krompir salata sa crvenim lukom, bosiljkom, posipana dresingom od limunovog soka, maslinovog ulja, soli i bibera.

Dobar apetit!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar