Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Hrskava pohovana lignja

Hrskava pohovana lignja

Ivana MirkovićIvana Mirković
Šegrt
40641121
Hrskava pohovana lignja
Fotografije: Ivana Mirković
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Volite lignje? Evo recepta za vas!"

Potrebni sastojci

  • lignja - 1 kom (160 g), velika
  • limunov sok - 1/2 limuna
  • so - 1/2 k.k.
  • ulje - za prženje
  • Smesa za pohovanje
  • brašno - 75 g, obično
  • brašno - 75 g, pirinčano
  • beli luk u prahu - 1 k.k.
  • beli biber - 1/2 k.k. u prahu
  • so - 1/2 k.k.
  • Premaz
  • jaje - 1 kom., veliko
  • mrvice hleba - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite lignju na kolutiće, dodajte limunov sok i sol. Marinirati 15 minuta.

Sve sastojke smese za pohovanje pomešajte zajedno. Smesu za pohovanje pomešajte sa kolutićima, mešajte dok se kolutići dobro ne oblože brašnom.

Umočite u razmućeno jaje i ravnomerno pospite hlebnim mrvicama.

Pržite u dubokom ulju srednje jake toplote, sve dok sve strane ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Izvaditi i redati na papirne ubruse.

Poslužite sa omiljenim sosom (preporuka: mediteranski paradajz sos).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: