Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjeće varivo»Kuvana jagnjetina sa zeljem i pirinčem

Kuvana jagnjetina sa zeljem i pirinčem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Kuvana jagnjetina sa zeljem i pirinčem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Garantovano sočnija jagnjetina nego što ste se nadali da ćete ikad probati"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • zelje - 600 g (blanširano)
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • sveža nana - 1 vezica
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika
  • beli biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete meso na porcije i stavljate da se zaprži u ulju, posle dodajte isečen luk. Sipate alevu papriku, beli biber i dolivate vodu.

Ostavljate tako da vri na slaboj vatri.

Očišćeno zelje stavljate u kipuću posoljenu vodu. Procedite i sečete na parčiće.

Kada meso počne da se kida, stavljate zelje i nanu. Nakon pet minuta sipate i opran pirinač, na momente je neophodno da se promeša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: