Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Prolećne rolnice»Pečene prolećne rolnice u rerni

Pečene prolećne rolnice u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pečene prolećne rolnice u rerni
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Ako u jednoj kuhinji ne zamiriše na prolećne rolnice iz rerne, nemojte nam je hvaliti"

Potrebni sastojci

  • kore ze pitu - 1/2 pakovanja
  • tikvica - 1 mala
  • pečurke - 150 g
  • šagarepa - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • mladi luk - 3 struka
  • soja sos - 1 kašika
  • so
  • biber
  • ulje
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se očisti i iseče na lente, đumbir se narenda.

Stavlja se u tiganj sa zagrejanim uljem i zaprži se. Začinjava se solju, biberom po ukusu i soja sosom.

Kore za pitu se raseku po sredini na dva jednaka dela. Ako su deblje mažu se sa malo ulja. Uzima se nadev i stavlja se po sredini kraće strane jednog lista kora.

Jednom se presavija, a nakon toga se presavije sa dve strane ka sredini. Nakon toga list sa nadevom se zavija u rolnu, a u krajeve se namaže umućeno jaje, da se ne odvija.

Uvijene rolnice se poređaju u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.

Mažu se preostalim umućenim jajetom i stavljaju se da se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: