Način pripreme
Prosejte brašno sa prstohvatom soli.
Dodajte hladan kravlji maslac, isečen na komade, belance, mlevene bademe, šećer i rum.
Ako nemate rum, možete dodati esenciju ruma. Zamesite meko testo.
Uvijte u streč foliju i stavite u frižider na jedan sad. Ako stoji i više, biće još bolje.
Od hladnog testa kidajre male komadiće. Uvijte fitilj, presavijte i učvrstite prstima dva kraja.
Na slikama se vidi mnogo dobro kako se božićni keksići pripremaju. Stavite po badem.
Poređajte keksiće od badema u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedan od drugog, iako neće nadolaziti prilikom pečenja, malo se razliju..
Pecite božićne keksiće sa bademom na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom 8-10 minuta
Gotove praznične keksiće ostavite na rešetku da se ohlade i pospiete šećerom u prahu.-
Neka vam je slatko!