Pamuk kiflice sa slatkom od šljiva

15/12/2019
"I baš kada ste pomislili da život ne može biti lepši, budite se od mirisa pamuk kiflica sa slatkom od šljiva "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml, toplo
  • šećer - 3 supene kašike
  • brašno - 76 g
  • sveži kvasac - 42 g
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 620 g
  • nadev
  • slatko - po izboru u ovom slučaju sam koristila slatko od šljiva
  • žumanca - 1 komad + 1 supena kašika za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Kvasac i šećer promešamo i dodajemo toplo sveže mleko, promešajte.

Pokrijte i ostavite da nadođe 20 minuta. Nakon toga sipamo u posudu miksera i dodajemo ulje, brašno, pomešano prethodno sa solju. Zamesimo meko testo koje se ne lepi oko 10-12 minuta.

Testo vadimo i prebacujemo u posudu, namazanu sa malo maslaca, pokrivamo i ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči.

Nadošlo testo prebacujemo na brašnom posutu radnu površinu i delimo na dva dela. Svako parče testa razvlačimo u krug prečnika oko 44-45 cm. Isečemo na trouglove.

Ivice svakog trougla u gornjem delu prstima malo raširimo. Stavljamo nadev 1 kašičicu slatkog od šljiva. Uvijamo kiflice.

Poređamo u pelh sa malim rastojanjem između.

Ne čekamo ponovo da nadođe. Odmah namažemo umućenim jajetom sa malo svežeg mleka.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju lepu boju oko 15-20 minuta, u zavisnosti od rerne i veličine kiflica.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar