Omiljeni rižoto sa pečurkama

16/12/2019
"Omiljen svima koji su ga probali - biće omiljen i vama "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano438
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pre svega pripremite bujon od povrća. U litar vode stavit luk, isečen na komade, šargarepu i celer. Posolite. Skuvajte povrće 20 minuta. Procedite i držite bujon topao.

U tiganju sa ugrejanim maslinovim uljem propržite sitno iseckan šalot i čenove beglo luka sa prstohvatom svežeg peršuna.

Stavite pečurke, isečene na male komade (posebno ako koristite zamrznute pečurke, sitno ih isecite). Poklopite posudu i dinstajte 10 minuta. Skinite sa vatre.

U duboki tiganj sipajte maslinovo ulje i sipajte pirinač. Pržite dok ne postane providan. Od toplog bujona sipajte po malo i mešajte dok pirinač ne bude gotov.

Merite vreme, obično 15 minuta je dovoljno da rižoto bude al dente! Postoji uputstvo na pakovanju. 5 minuta pre nego što skinete sa vatre, sipajte pečurke i završite kuvanje.

Pospite gotov rižoto rendanim parmezanom. Promešajte i odmah sipajte na tanjir.

Pre serviranja pospite biberom i sitno iseckanim peršunom.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar