Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa pečurkama i pavlakom

Rižoto sa pečurkama i pavlakom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Rižoto sa pečurkama i pavlakom1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Savršen ukus i prefinjena aroma, koju garantuje klasična kombinacija belog vina, pečuraka i parmezana!"

Potrebni sastojci

  • pirinač - oko 250 g
  • pečurke - 300 g, sveže
  • belo vino - oko 150 ml
  • pavlaka - 120 ml, tečna, za kuvanje
  • šargarepa - 1 komad, mala
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • bujon - 1 od pečuraka ili poileći
  • maslac - oko 80 g
  • kačkavalj - oko 100 g, narendan
  • parmezan - 60 g, narendan
  • mirođija - 1 - 2 kašike, iseckana, sveža
  • origano - suv, po ukusu
  • biber
  • beli biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi i ostavite ga da se dobro ocedi. U većem i dubokom tiganju zagrejte maslac i zapržite očišćene i isečene pečurke.

Čim pečurke dobro omekšaju, dodajte sitno isečen luk, beli luk i šargarepu. Smanjite ringlu i čim povrće omekša, dodajte pirinal, promešajte i dolijte vino.

Ponovo promešajte i čim ispari alkohol, dolijte pavlaku i bujon. Ostavite na ringli nekoliko minuta, dok blago mešate drvenom špatulom.

Na kraju začinite začinima, promešajte i sklonite sa ringle. Promešajte rižoto sa narendanim parmezanom i servirajte sa malo narendanog kačkavalja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: