Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Omiljeni rižoto sa pečurkama

Omiljeni rižoto sa pečurkama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Omiljeni rižoto sa pečurkama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
16/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Omiljen svima koji su ga probali - biće omiljen i vama"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g, vrganji, može i zamrznuti
  • pirinač - 150 g
  • šalot - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • parmezan - 30 g, rendan
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • biber
  • so
  • za bujon od povrća
  • voda - 1 l
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - struk
  • luk - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pre svega pripremite bujon od povrća. U litar vode stavit luk, isečen na komade, šargarepu i celer. Posolite. Skuvajte povrće 20 minuta. Procedite i držite bujon topao.

U tiganju sa ugrejanim maslinovim uljem propržite sitno iseckan šalot i čenove beglo luka sa prstohvatom svežeg peršuna.

Stavite pečurke, isečene na male komade (posebno ako koristite zamrznute pečurke, sitno ih isecite). Poklopite posudu i dinstajte 10 minuta. Skinite sa vatre.

U duboki tiganj sipajte maslinovo ulje i sipajte pirinač. Pržite dok ne postane providan. Od toplog bujona sipajte po malo i mešajte dok pirinač ne bude gotov.

Merite vreme, obično 15 minuta je dovoljno da rižoto bude al dente! Postoji uputstvo na pakovanju. 5 minuta pre nego što skinete sa vatre, sipajte pečurke i završite kuvanje.

Pospite gotov rižoto rendanim parmezanom. Promešajte i odmah sipajte na tanjir.

Pre serviranja pospite biberom i sitno iseckanim peršunom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: