Način pripreme
Pre svega pripremite bujon od povrća. U litar vode stavit luk, isečen na komade, šargarepu i celer. Posolite. Skuvajte povrće 20 minuta. Procedite i držite bujon topao.
U tiganju sa ugrejanim maslinovim uljem propržite sitno iseckan šalot i čenove beglo luka sa prstohvatom svežeg peršuna.
Stavite pečurke, isečene na male komade (posebno ako koristite zamrznute pečurke, sitno ih isecite). Poklopite posudu i dinstajte 10 minuta. Skinite sa vatre.
U duboki tiganj sipajte maslinovo ulje i sipajte pirinač. Pržite dok ne postane providan. Od toplog bujona sipajte po malo i mešajte dok pirinač ne bude gotov.
Merite vreme, obično 15 minuta je dovoljno da rižoto bude al dente! Postoji uputstvo na pakovanju. 5 minuta pre nego što skinete sa vatre, sipajte pečurke i završite kuvanje.
Pospite gotov rižoto rendanim parmezanom. Promešajte i odmah sipajte na tanjir.
Pre serviranja pospite biberom i sitno iseckanim peršunom.
Neka vam je slatko!