Ukusne i mekane pogačice za doručak

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
17/12/2019
"Jedite tople i mekane pogačice za doručak - za predivan početak dana "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 052
  • Pregledi tokom meseca542
  • Pregledi tokom sedmice392
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • topla voda - 200 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 1 kašičica, suv
  • brašno - oko 300 g
  • žumance - 1 komad, za premazivanje
  • susam za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno i dodajte kvasac, so i šećer, promešajte.

Dodajte jaje, umućeno viljuškom, ulje i toplu vodu, zamesite meko testo koje se ne lepi po rukama.

Pokrijte testo i ostavite sa strane 30 minuta da odstoji.

Nakon što oblikujete 8 hlepčića, poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje.

Namažite male pogačice umućenim žumancem i 1 kašičicom ulja, pospite susamom i stavite u rernu da se peče.

Uključite rernu na 180 stepeni i pecite pogačice dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Dok se ukusne i mekane pogačice za doručak u rerni, nadolaze i peku se ravnomerno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar