Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Slane milibrot kiflice

Slane milibrot kiflice

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k204
Slane milibrot kiflice
Fotografije: marcheva14
1 / 6
26/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
30
"Nećemo uopšte da preuveličavamo, ako kažemo da se ove slane milibrot kiflice bukvalno tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • sveži kvasac - 21 g (ili 7 g suvi)
  • sveže mleko - 200 ml, na sobnoj temperaturi
  • kiselo mleko - 200 g, na sobnoj temperaturi
  • jaja - 2 komada, L, na sobnoj temepraturi
  • ulje - 2 supene supene kašike
  • so - 2 kašičice
  • brašno - oko 650 - 700 g
  • sir
  • ZA PREMAZIVANJE
  • maslac - 50 g, rastopljen
  • ulje - 50 ml
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 180 stepeni;

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje:

Radite mikserom ili mesite testo ručno;

Radila sam sa suvim kvascem.

U posudu miksera sipajte sveže mleko, dodajte suvi kvasac, mutite na niskoj brzini miksera. Dodajte kiselo mleko, lagano umutite jaja i ulje.

Brašno pomešajte sa solju i u porcijama dodajte i neprestano mutite mikserom. Treba da dobijete srednj meko testo koje se malo lepi, ako se previše lepi, mžete dodati još brašna, ali kašiku po kašiku.

Gotovo testo stavite u namazanu posudu i ostavite da nadođe oko 60 minuta.

Nadošlo testo podelite na tri jednaka dela. Kod mene je ukupno bilo oko 1226 g testa, podelila sam na 6 jednakih delova.

Prvi deo razvucite u krug i obilno namažite pomešanim maslacem i uljem. Pokrijte drugim delom, takođe ga razvucite i namažite ga, nakon toga i treći deo, razvucite preko prve dve, napravite veliki krug. Isecite na 16 delova, trouglova. U široki deo stavite parče sira i uvijte kiflicu kao kroasan.

Kiflice poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite da nadođe oko 20 minta. Namžite umućenim jajetom sa svežim mlekom. Pospite susamom ili semenom maka. Pecite na 180 stepeni oko 35-40 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Napomena: Razvučene kore sam mazala rukom, samo maslacem na sobnoj temperaturi, nisam stavljala ulje. Mazanje testa na ovaj način je po izboru.

Kiflice su raskošnog ukusa, sa prepečenom koricom. Možete ih pripremiti sa šećerom, oko 100 g u testo i staviti različite nadeve, čokoladu, slatko po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: