Pečeno letnje povrće

17/12/2019
"Iz bašte i u pleh - i posle zašto je ispalo ovako ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite povrće, trudite se da budu jednake debljine.

To je mnogo važno, zato što prilikom pečenja neki deblje isečeni komadi mogu ostati sirovi.

Začinite solju, prstohvatom origana i sa malo maslinovog ulja. U tiganju propržite sitno isečenu glavicu luka i dva čena belog luka.

Sipajte proprženi luk u pleh. Preko poređajte ispravljeno isečeno povrće.

Između njih stavite komade kačkavalja. Prelijte sa malo maslinovog ulja, pospite ponovo origanom.

Pecite povrće na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 35-40 minuta.

Koristite ovo pečeno povrće kao prilog ili kao laku večeru!

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar