Prlenke iz davnina

12/09/2018
"Najukusnije prlenke iz davnina, kada su sastojci bili pravi, a gozbe neodoljive "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano153
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • kvasac - 30 g, svež za hleb
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • voda - 250 ml, topla
  • za premazivanje
  • maslac - 100 g, kravlji
  • paprike - 2 komada, suve, crvene
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i stavite u duboku posudu, dodajte so i lepo promešajte.

Napravite udubljenje i dodajte izmrvljeni kvasac, šećer, sipajte malo vode i promešajte kvasac prstima, ostavite 2-3 minuta da se aktivira, dodajte sirće, ulje i preostalu vodu.

Zamesite srednje meko testo i ostavite na 40 minuta na toplom da nadođe. Nadošlo testo podelite na 6 lopti. Uzmite jednu loptu, pospite je sa malo brašna i razvucite malu koru.

Prlenke pecite na ugrejanoj ploči na šporetu na drva.

Rastopite maslac i dodajte iseckane paprike, dodajte čubar. Gotove prlenke obilno namažite rastopljenim maslacem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar