Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni Sladoled»Domaći sladoled iz davnina

Domaći sladoled iz davnina

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Domaći sladoled iz davnina
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
17/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Ako ćete jesti sladoled, oslonite se na domaći - ne može se porediti sa onim iz prodavnice"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 3 komada
  • skrob - 1 supena kašika, od vanile
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 4 komada u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo na vatru mleko i skuvamo, ali pre toga odvajamo 100 ml.

Umutimo jaja sa skrobom i razredimo sa odvojenim mlekom.

Ovu smesu sipamo u preostalo sveže mleko.

Kuvamo na tihoj vatri uz neprestano mešanje dok ne dobijemo gustinu retke boze.

Nakon što sklonimo, dodajemo 1 šolju šećera i ostavljamo da se ohladi.

Na kraju dodajemo i vanilu u mlečni sladoled.

Sipamo sladoled u zatvorene kutije i stavljamo u zamrzivač, na svaka 2 sata mešamo nekoliko puta dok se ne zgusne.

Domaći sladoled iz davnina je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: