Način pripreme
Ako meso nije prethodno isečeno ili je veliko, isecite ga na manje komade.
U odgovarajući ovalni tanjir poređamo meso, začinimo solju i biberom.
Za pripremu marinade u dubokom tiganju ugrevamo maslac i maslinovo ulje.
Masnoću aromatizujemo listićima žalfije i strukovima sveže majčine dušice.
Nakon što se ohladi, vadimo začine i stavljamo svinjetinu.
Promešamo dobro. U njih dodajemo med, pivo, sok od pola limuna i borovnice, izmrvljene krupnije.
Ostavljamo meso da odstoji 30-40 minuta u tiganju.
Za to vreme isečemo crveni luk na polumesece, a čenove belog luka na krugove.
Vraćamo meso i poređamo u isti tanjir. Deo marinade, koja je ostala u tiganju sačuvamo.
Između mesa dodajemo isečeni luk i beli luk, takođe i kriške limuna.
Pokrivamo posudu folijom i ostavljamo u frižideru na 24 sata.
Pre pečenja mesa vadimo beli luk i kriške limuna.
Pečemo na gril tiganju sa obe strane dok se meso ne karamelizuje.
Stavljamo pečenu svinjetinu na tanjir i pokrivamo aluminijumskom folijom.
Ugrevamo marinadu dok se sos ne redukuje.
Serviramo pečenu svinjetinu na bavarski način sa krompir pireom, kriškama limuna za svežinu, prelivenu sosom.
Serviramo porciju pečene svinjetine sa tamnim pivom.