Način pripreme
Isecite povrće na sitno i meso na veličinu po vašem izboru.
U tiganju sa malo ulja dinstajte teleće meso oko 5 minuta. Dodajte i već na sitno isečeno povrće.
Nakon što luk postane prozračan i povrće omekša, dodajte paradajz/paradajz pire i sipajte vodu. Ostavite teleću čorbu da vri, dok sve ne bude skoro gotovo.
Dodajte rezance i začine i ostavite kurban čorbu da vri na slaboj vatri još oko 10-15 minuta ili dok rezanca ne budu potpuno gotova.
Napravite zapršku, muteći jaje sa kiselim mlekom i brašnom.
Pažljivo dodajte zapršku u čorbu, mešajući neprestano.
Sklonite sa ringle i u tiganju sa malo ulja zapržite alevu papriku.
Sipajte zapršku u čorbu, pospite isečenim peršunom.
Dodajte malo ljubavi i servirajte najukusniju teleću kurban čorbu.
Poželite prijatno uz ovu teleću kurban čorbu na seoski način.