Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Teleća kurban čorba na seoski način

Teleća kurban čorba na seoski način

Potrebitel#275546Potrebitel#275546
Početnik
314
Teleća kurban čorba na seoski način
Fotografije: Potrebitel#275546
1 / 2
04/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Teleća kurban čorba na seoski način - želite recept, zar ne"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 300 ili 400 g
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • zelena paprika - 1 kašika
  • crvena paprika - 1 kašika
  • paradajz - 1 komad ili paradajz pire
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - po želji
  • rezanca - 1 mala šaka
  • Za zapršku
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 i 1/2 kašika
  • brašno - 1 i 1/2 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite povrće na sitno i meso na veličinu po vašem izboru.

U tiganju sa malo ulja dinstajte teleće meso oko 5 minuta. Dodajte i već na sitno isečeno povrće.

Nakon što luk postane prozračan i povrće omekša, dodajte paradajz/paradajz pire i sipajte vodu. Ostavite teleću čorbu da vri, dok sve ne bude skoro gotovo.

Dodajte rezance i začine i ostavite kurban čorbu da vri na slaboj vatri još oko 10-15 minuta ili dok rezanca ne budu potpuno gotova.

Napravite zapršku, muteći jaje sa kiselim mlekom i brašnom.

Pažljivo dodajte zapršku u čorbu, mešajući neprestano.

Sklonite sa ringle i u tiganju sa malo ulja zapržite alevu papriku.

Sipajte zapršku u čorbu, pospite isečenim peršunom.

Dodajte malo ljubavi i servirajte najukusniju teleću kurban čorbu.

Poželite prijatno uz ovu teleću kurban čorbu na seoski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: