Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileća janija sa prazilukom i celerom

Pileća janija sa prazilukom i celerom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pileća janija sa prazilukom i celerom
Fotografije: Evgenia
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ovoj ukusnoj janiji nedostajete samo vi - zato brzo da ispravite taj propust"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g
  • celer - 2 struka
  • praziluk - 2 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • bujon od povrća - 500 ml
  • paradajz pire - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U pogodnu šerpu sipajte jednu šolju maslinovog ulja.

Zagrejte i ubacite isečeno pileće meso (krilca, batake, pileće grudi).

Ispržite 3-4 minuta, okrećući meso često. Dodajte isečen praziluk i celer.

Pospite kašikom aleve paprike, začinite prstovatom bibera , solju i dodajte 2 kašika paradajz pirea.

Poklopite posudu i dinstajte janiju sa piletinom 10 minuta, nakon toga sipajte topli bujon od povrća i dovršite kuvanja, dok jelo ne ostane na masnoći.

Servirajte pileću janiju sa prazilukom i celerom posutu usitnjenim peršunom!

Veoma uksuno jelo se dobija! Probajte!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: