Koktel slano pecivo

19/12/2019
"Budite u korak sa modom i servirajte gostima atomatično slano pecivo, koji će biti dodatak prefinjenim koktelima"
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano298
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g (na sobnoj temperaturi)
  • sir - 100 g, rendani
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 170 g, belo
  • za premazivanje
  • ljuta aleva paprika
  • biber
  • začini - miks
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 175 stepeni:

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Sir fino izrendajte. Maslac stavite u posudu sa sirom i solju. Promešajte kašikom dok ne dobijete patu. Dodajte brašno i zamesite meko testo koje se ne lepi.

Podelite na tri dela. Svaki razvucite na malo brašna i naprskajte vodom. Pospite željenim začinima, ja sam koristila ljutu alevu papriku i prstohvat-dva suvog origana, ali sve je po izboru i ukusu.

Isecite na osam trouglova i uvijte kiflice.

Poređajte u pleh. Namažite umućenim jajatom i psopite kimom, semenom maka ili susamom, takođe po izboru.

Pecite na 175-180 stepeni dok pecivo ne porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar