Način pripreme
Skuvajte želuce u ekspres loncu.
Očistite i isecite pečurke, propržite u maslacu i u njih dodajte kuvane želuce da se i oni proprže.
Za bešamel rastopite maslac u šerpi i dodajte u njega brašno, rastvoreno u malo mlake vode da dobijete kašu.
Mešajte neprestano i skinite na kratko sa vatre. Dodajte sveže mleko i vratite na vatru, nemojte prestajati da mešate žicom ili drvenom kašikom.
Čim bešamel postane gladak i gust, dodajte komade topljenog sira i ponovo mešajte dok se ne rastopi.
Skinite gotov beli sos sa vatre i začinite solju po ukusu - pazite, topljeni sir može da bude dosta slan. Dodajte dva žumanca i mešajte kašikom dok ne dobijete gladak sos.
Rasporedite želuce u đuvečaru ili u glinene posude, prelijte odozgo bešamelom i mutite da sos može da pokrije iznutrice.
Pokrijte odozgo komadima kačkavalja i pecite želuce sa pečurkama u bešamelu samo dok ne dobiju apetitnu boju odozgo.