Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva sa ratlukom, voćem i suvim grožđem

Pečena bundeva sa ratlukom, voćem i suvim grožđem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pečena bundeva sa ratlukom, voćem i suvim grožđem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Slatko, slatko da jedemo, zar da ne probate ovaj omiljeni desert"

Potrebni sastojci

  • bundeva - oko 2 kg
  • smokve
  • šljive
  • ratluk
  • orasi
  • suvo grožđe
  • kajsije
  • rum
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo bundevu. Odsečemo poklopac u gornjem dlu. Kašikom očistimo semenke. Po želji možemo bundevu unutra namazati medom.

Potopimo voće na sat vremena u mlaku vodu sa 2-3 supene kašike ruma ili konjakom da omekša i da se aromatizuje. Isečemo na koamde.

Očistimo orahe. Napunimo bundevu, ređamo voće, orahe i komade ratluka.

Stavljamo bundevu u pleh sa malo vode. Poklopimo odsečenim poklopcem. Pečemo bundevu na 190 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne omekša!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: