Tigrovi hlepčići

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k130
Tigrovi hlepčići
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
20/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Hrskave spolja i mekane unutra - baš kakve treba da budu... tigrov ukras je za kolorit"

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 g
  • suvi kvasac - 1 kesica, 7 g
  • sveže mleko - 240 ml
  • voda - 60 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • suncokretovo ulje - 2 kašičice
  • za premazivanje
  • pirinčano brašno - 80 g
  • voda - 120 ml
  • uilje - 1 kašičica
  • so - bogatiji prstohvat
  • suvi kvasac - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sveže mleko i vodu, ugrejte ih. U njih dodajte suvi kvasac i 1 kašičicu šećera. Promešajte tešnost i ostavite 5-6 minta dok se ne rastvori.

Prosejte brašno, dodajte so i dve kašičice suncokretovog ulja.

Sipajte sveže mleko u brašno. Zamesite meko testo. Mesite bar 10 minuta. Napravite loptu od testa, stavite u posudu i pokrijte parčetom najlona.

Ostavite posudu na toplom dok se testo ne udvostruči. Sipajte nadošlo testo na brašnom posutoj radnoj površini. Podelijte na 9 jednakih delova po oko 100 g.

Napravite od svakog tela glatku loptu. Poređajte lopte u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedan od drugog.

Pokrijte pleh krpom. Ostavite 20 minuta dok hlepčići ne omekšaju.

Za to vreme pripremite smesu za premazivanje. U posudu sipajte pirinčano brašno. Dodajte ulje, so, toplu vodu i jednu kašičicu suvog kvasaca.

Promešajte i ostavite 20 minuta dok smesa ne nadođe. Kašičicom sipajte od pirinčane smese na svaku pogačicu dok ne pokrijete.

Pecite male pitice na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 20 minuta, nakon toga smanjite na 180 stepeeni i završite pečenje dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite gotove tigrove hlepčiće iz rerne i ostavite na rešetku da se ohladi.

Hrskave spolja i unutra mnogo mekane! Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: