Način pripreme
Pomešajte sveže mleko i vodu, ugrejte ih. U njih dodajte suvi kvasac i 1 kašičicu šećera. Promešajte tešnost i ostavite 5-6 minta dok se ne rastvori.
Prosejte brašno, dodajte so i dve kašičice suncokretovog ulja.
Sipajte sveže mleko u brašno. Zamesite meko testo. Mesite bar 10 minuta. Napravite loptu od testa, stavite u posudu i pokrijte parčetom najlona.
Ostavite posudu na toplom dok se testo ne udvostruči. Sipajte nadošlo testo na brašnom posutoj radnoj površini. Podelijte na 9 jednakih delova po oko 100 g.
Napravite od svakog tela glatku loptu. Poređajte lopte u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedan od drugog.
Pokrijte pleh krpom. Ostavite 20 minuta dok hlepčići ne omekšaju.
Za to vreme pripremite smesu za premazivanje. U posudu sipajte pirinčano brašno. Dodajte ulje, so, toplu vodu i jednu kašičicu suvog kvasaca.
Promešajte i ostavite 20 minuta dok smesa ne nadođe. Kašičicom sipajte od pirinčane smese na svaku pogačicu dok ne pokrijete.
Pecite male pitice na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 20 minuta, nakon toga smanjite na 180 stepeeni i završite pečenje dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite gotove tigrove hlepčiće iz rerne i ostavite na rešetku da se ohladi.
Hrskave spolja i unutra mnogo mekane! Neka vam je slatko!