Obrnut kolač od smokava

20/12/2019
"Usporavate dah, okrećete kolač i posle vam srce ne da da pokvarite lepi kolač kada ga isečete "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano284
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Potopite suvi grožše u 50 ml ruma na 20 minuta. Dok mekša, sipajte šećer i dodajtejaja.

Mutite mikserom dok ne dobijete gladak i mekan krem. Dodajte sir, mutite mikserom, ali ovaj put na najnižoj temperaturi.

U posudi pomešajte brašno, prstohvat soli i pola paketa praška za pecivo.

U porcijama dodajte suvu smesu u krem od jaja. Stavite suvo grožđe. Dobro sjedinite.

Obložite pleh 24 cm sa papirom za pečenje. Na dno sipajte rastopljeni kravlji maslac.

Poređajte smokve po ukusu i pospite braon šećer. Sipajte smesu od keksa. Poravnajte.

Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 45 minuta.

Izvadite gotov kolač iz rerne i odmah okrenite na rešetku. Skinite papir.

Isecite okrenuti kolač od smokava nakon što se potpuno ohladi.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar