Način pripreme
Pripremamo smesu sa kvascem od ugrejanog svežg mleka, izmrvimo kvasac unutra i jednu supenu kašiku šećera. Ostavljamo 10 minuta na nadođe-
U drugoj posudi pravimo smesu od 2 jaeta + belanca, kiselo mleko, ulje i jednu ravnu supenu kašiku soli.
U dubokoj posudi prosejemo brašno i pravimo udubljenje, u njega dodajemo smesu sa kvascem i smesu. Mesimo meko testo i ostavljamo na toplom 30 minuta.
Nakon toga podelimo testo na 6-7 pogačica, razvlačimo kao elipsu, mažemo maslacem i uvijamo u rolat. Isečemo rolat na jedanke komade i ređamo na gore kao ružice.
Namažemo jedan veliki pleh maslacem svuda i ređamo. Ostavljamo pogaču da nadođe 30 minuta, mažemo žumancem i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.
Nakon što se ispeče namažemo masalcem i pokrivamo krpom da se popari i da ostane meka.