Beli čokoladni mus sa maskarponeom i šampanjcem

25/12/2019
"A postoje i deserti koji nisu za svaki dan, oni su za specijalne trenutke i za specijalne ljude "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 250 g
  • šećer - 50 g
  • šampanjac - 40 ml (ili druga vrsta kvalitetnog suvog belog vina)
  • bela čokolada - 150 g
  • pavlaka - 200 ml + 60 ml (35 % )
  • želatin - 5 g
  • voda - 30 ml, hladna
  • dekoracija - listovi mente, rendana bela čokolada, sitno sveže voće
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maskarpone, šećer i šampanjac dok ne dobijete gladak krem. Potopite želatin u hladnu vodu na 5-10 minuta dok ne nabubri.

Na pari rastopite belu čokoladu.

Na umerenoj vatri ugrejte 60 ml pavlake. Skinite sa vatre i dodajte natopljeni želatin. Promešajte dok se ne rastopi.

Dodajte pavlaku sa želatinom u čokoladu. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se ohladi dok na sobrnoj temperaturi, ali ne treba da se stegne.

Dodajemo u delovima začinjeni masakarpone u čokoladnu smesu. Mešamo dok ne dobijemo gladak i sjajan krem.

Umutimo sa preostalih 200 ml pavlake dok ne dobijemo meke vrhove i dodajemo u čokoladni krem, mešamo silikonskom spatulom.

Sipamo mus u odgovarajuće čaše. Ostavljamo u frižideru više od 2 sata da se stegne.

Da biste pripremili rendanu čokoladu, ugrejte je i ljuštilicom za povrće izrendajte.

Servirajte mus posut rendanom čokoladom i sitnim voćem. Dodajte sveže listove mente za malo raskoša.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar