Način pripreme
Jaja razbijte u posudu blendera pažljivo da ne upadne ljuska. Ako upadne, pažljivo odvojite.
Zrele banane oljuštite i izlomite na nekoliko komada, nakon toga stavite u blender. Banane treba da budu zrele, sa braon flekama, da bi palačinke bile slađe i aromatičnije.
Dodajte dve supene kašike ovsenih pahuljica i 1 supenu kašiku kokosovg brašna. Na kraju stavite i sodu bikarbonu.
Sve sastojke zajedno sameljite dok ne dobijete glatku i homogenu smesu.
Ugrejte tiganj, nakon toga namažite sa malo kokosovog maslaca.
Sipajte manju smesu za palačinke sa bananama i oblikujte male, okrugle fitines palačinke (veće su teže za okretanje i često se kidaju).
Nakon što se ispeku sa jedne strane, palačinke bez glutena pažljivo okrenite sa druge uz pomoć spatule da se ne iskidaju.
Možete servirati sa tečnim medom, kokosvim brašnom, voćem po izboru (sveže jagode, maline, kivi, banane, mango...).