Oslić sa raskošnim sosom od belog luka

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
25/12/2019
"Prvo pravilo pri spremanju oslića - napravite ga tako - posle ćete nam zahvaliti "
Priprema10 min.
Kuvanje27 min.
Ukupno37 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Počnite sa sosom za ribu, iseckajte očišćen praziluk, beli luk, celer i šargarepu i izdinstajte ih 5 minuta u maslinovom ulju.

2. Za to vreme operite i osušite riblje filete. Očistite ih od vidno preostalih kostiju, posolite blago i natrljajte maslinovim uljem.

3 U izdinstano povrće sipajte vino i kuvajte u otvorenoj posudi 1-2 minuta nakon toga sipajte koncentrisan bujon, posolite i ponovo poklopite posudu, da se dinsta sve 15 minuta na umerenoj vatri.

3 Imate izbor da napravite oslića na pari ili zapečenog u rerni (180 stepeni). Biće mu potrebno takođe 15 minuta da bude gotov, i to čini jelo veoma praktičnim i štedi vreme. Ovde je jedini uslov da kuvate kožom na dole, da se krhko meso ove čudesne bele ribe ne raspadne.

4. Gotovo povrće za sos prebacite u blender i sameljite da bude savršeno glatko. Možete to da uradite i ručnim mikserom, ali ne bi bio toliko fin i svileno gladak sos. Ipak sve zavisi i od samog uređaja i njegovog kvaliteta. Važnije je da bude mnogo ukusan, a da li je samleven savršeno značajno je samo za bolju estetiku.

5. Rasporedite filete oslića u tanjire i prelijte svaku porciju raskošnim sosom.

Ja sam garnirala oslić sa raskošnim sosom od belog luka i sa malim prženim paprikama za još bogatiji izgled i ukus jela.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar