Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Oslić sa raskošnim sosom od belog luka

Oslić sa raskošnim sosom od belog luka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Oslić sa raskošnim sosom od belog luka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 6
25/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
27 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
3
"Prvo pravilo pri spremanju oslića - napravite ga tako - posle ćete nam zahvaliti"

Potrebni sastojci

  • oslić - 550 - 600 g, fileti sa kožom
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • Sos od belog luka
  • beli luk - 12 - 14 čenova (oko 1 glavica)
  • praziluk - 50 g (samo beli deo)
  • celer - 100 g (2 struka, sa listovima)
  • šargarepa - 1 komad, mala, 50 g
  • belo vino - 100 ml
  • riblji bujon - 150 ml, koncentrovan
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Počnite sa sosom za ribu, iseckajte očišćen praziluk, beli luk, celer i šargarepu i izdinstajte ih 5 minuta u maslinovom ulju.

2. Za to vreme operite i osušite riblje filete. Očistite ih od vidno preostalih kostiju, posolite blago i natrljajte maslinovim uljem.

3 U izdinstano povrće sipajte vino i kuvajte u otvorenoj posudi 1-2 minuta nakon toga sipajte koncentrisan bujon, posolite i ponovo poklopite posudu, da se dinsta sve 15 minuta na umerenoj vatri.

3 Imate izbor da napravite oslića na pari ili zapečenog u rerni (180 stepeni). Biće mu potrebno takođe 15 minuta da bude gotov, i to čini jelo veoma praktičnim i štedi vreme. Ovde je jedini uslov da kuvate kožom na dole, da se krhko meso ove čudesne bele ribe ne raspadne.

4. Gotovo povrće za sos prebacite u blender i sameljite da bude savršeno glatko. Možete to da uradite i ručnim mikserom, ali ne bi bio toliko fin i svileno gladak sos. Ipak sve zavisi i od samog uređaja i njegovog kvaliteta. Važnije je da bude mnogo ukusan, a da li je samleven savršeno značajno je samo za bolju estetiku.

5. Rasporedite filete oslića u tanjire i prelijte svaku porciju raskošnim sosom.

Ja sam garnirala oslić sa raskošnim sosom od belog luka i sa malim prženim paprikama za još bogatiji izgled i ukus jela.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: