Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Maslac kolač od pavlake sa glazurom od bele čokolade

Maslac kolač od pavlake sa glazurom od bele čokolade

ažurirano:
marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2363k
Maslac kolač od pavlake sa glazurom od bele čokolade8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Svaki kolač koji poštuje sebe nosi glazuru od bele čokolade, samo kažemo."

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g, belo
  • pavlaka - 200 ml, visoko masna
  • šećer u prahu - 180 g
  • maslac - 120 g, istopljeni
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kora limuna - narendana od 1 limuna
  • kuvertura - 120 g, bela
  • pavlaka - 30 ml, sa velikim procentom masnoće
  • koštunjavo voće - istucani lešnici ili pistaći, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni;

Kalup za kolač 26/12 cm, pokriven papirom za pečenje i da papir izlazi van kalupa kao drške.

U posudi se na visokoj brzini miksera mute jaja i šećer dok gusto ne pobele, oko 7 minuta. Dodaje se narendana kora jednog limuna i uz neprestano mešanje na niskoj brzini se dodaje istopljen i ohlađen maslac, a nakon toga i pavlaka.

Muti se ponovo, dok se ne pomešaju sastojic. U porcijama se dodaje brašno, pomešano sa praškom za pecivo i muti se u vazdušastu smesu. Smesa će biti veoma vazdušasta i teška, tako se dobija od pavlake, ona se uveća skoro duplo.

Smesa za kolač se sipa u kalup, zagladi se.

Peče se na 170-175 stepeni oko 35-40 ili dok čačkalica ne bude potpuno suva, kad je postavljena u sredinu kolača.

Izvadi se iz rerne, ostavlja se 10 minuta u kalupu i nakon toga se izvadi na rešetku kad se sklanja i papir.

Ostavlja se da se ohladi potpuno.

Na pari se rastapa čokolada sa 30 ml pavlake. Stavlja se u papirni kornet i brzim pokretima se nanosi preko kolača od pavlake.

Odozgo se posipaju sitno istucani lešnici.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: