Domaći okrugli hleb

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
26/12/2019
"Ima li nešto lepše od toga da izvadiš topao hleb iz rerne i da odlomiš parče od njega "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 060
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • voda - 450 ml, mlaka
  • suvi kvasac - 7 g ili 1/2 kocke, sveži kvasac
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1/3 šolje
  • sirće - 1 kašičica
  • soda za hleb - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u malo vode. Ostavite sa strane da se aktivira kvasac.

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Pospite solju sa strane preko brašna. Sipajte narasli kvasac u preostalu vodu, dodajte ulje i sodu za hleb ugašenu u sirćetu.

Sipajte smesu u udubljenje i zamesite meko testo. Pospite u posudu malo ulja i stavite testo.

Pokrijte krpom i ostavite na toplom da naraste. Stavite u posudu za pečenje pekarski papir, podmažite ga sa malo ulja i prebacite testo.

Pritisnite i oformite hleb.

Pospite sa malo brašna i oštrim nožem napravite dekoraciju. Ostavite hleb da naraste oko 10-15 minuta.

Pecite hleb na 180 stepeni 35-40 minuta. Izvadite pečeni hleb, pospite sa malo vode i pokrijte krpom na kratko.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar