Okrugli seoski hleb

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
30/01/2020
"Aroma toplog seoskog hleba se pronosi kroz celu kuću "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 467
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g + još ako je potrebno
  • kvasac - 25 g, svež
  • so - prstohvat
  • voda - 300 ml
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Recept za ovaj okrugli seoski hleb je sa 500 g brašna, ali meni se učinilo lepljivo testo i stavila sam još 2 kašike.

Rastvorite kvasac u malo vode. Stavite brašno na radnu površinu.

Napravite udubljenje u sredini i dodajte sve sastojke.

Zamesite meko testo, koje stavite u posudu i uvijte pamučnom krpom.

Ostavite da naraste dok ne udvostruči svoj obim.

Premesite stavite u đuvečaru sa poklopcem, postavljenu papirom za pečenje.

Ostavite da ponovo naraste.

Napravite razreze na hlebu, pospite brašnom.

Seoski hleb se peče u hladnoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov.

Peče se sa zatvorenim poklopcem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar