Način pripreme
Oreo keks izmrviti (još bolje, lepo samleti) pa dodati 4 kašike otopljenog maslaca i so.
Sve lepo promešati i sjediniti pa u kalupu ( sa stranicama koje mogu da se odvoje) staviti pek papir i od dobijene mase oblikovati koru - ali ne samo dno kore, već i stranice treba da imaju delove kore, tj. treba da imate udubljenje na kraju u koje ćete posle sipati fil.
U šerpi na šporetu rastopiti šećer sa kafom pa dobijenu smesu sipati u izlomljenu crnu čokoladu, dodati maslac (150 g) i sve promešati dok se čokolada i puter otope. Dodati 5 žumanaca i sve sjediniti žicom. Mikserom dobro umutiti sneg od belanaca pa i njih umešati u smesu.
Dobijeni fil izliti u kalup preko kore. Peći oko 35 minuta na 175 stepeni C.
Napraviti puding od čokolade po uputstvu sa kesice, pa izliti preko pite dok je još topao (da može da se razmaže).
Umutiti šlag od slatke pavlake i rasporediti po vrhu torte. Posuti rendanom čokoladom.
Prijatno!