Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Slepljeni medenjaci, ukrašeni čokoladom

Slepljeni medenjaci, ukrašeni čokoladom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912485k
Slepljeni medenjaci, ukrašeni čokoladom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
50
"Dva po dva, medenjaci ukrašeni čokoladom, nestaju sa tanjira"

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 - 600 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • med - 6 kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • kakao - 1 kašičica
  • soda - 2 kašičice (ravne)
  • za nadev
  • maslac - 125 g (mekan)
  • orasi - 1 šolja
  • sveže mleko - 3 - 4 kašike
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • kakao - 1 kašičica
  • mrvice - od izdubljenih kolača
  • za ukras
  • čokolada - 150 g
  • maslac - 1 kašika (može i ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, med, kakao i sodu.

Promešajte dobro i dodajte po malo brašna, koje ste prethodno prosejali.

Čim bude teško da se meša kašikom, prebacite testo na brašnom posutu površinu i umesite sa preostalim brašnom.

Plehove za pečenje obložite papirom za pečenje. Od testa kidajte komade veličine oraha.

Oblikujte loptice i poređajte ih u pleh na rastojanju jednu od druge.

Medenjake pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni od 8 do 10 minuta.

Kada se medenjaci ispeku, dok su još topli, izdubite ih nožem. Mrvice sačuvajte u posudi.

Nakon toga sameljite orahe i mrvice u blenderu. Dodajte im šećer u prahu, kakao i meki maslac.

Promešajte dobro i na kraju dodajte nekoliko kašika svežeg mleka.

Dobivenom smesom napunite izdubljene polovine Božićnih medenjaka i slepite ih.

Istopite čokoladu i maslac u posudi na pari. Mešajte dok se čokolada ne istopi i dok smesa ne postane sjajna i homogena.

Ukrasite slepljene medenjake prema vašem ukusu uz pomoć šprica sa tankim krajem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: