Način pripreme
Za testo: Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati mlako mleko, šećer i 200 g brašna. Izmešati i ostaviti da odstoji 20 minuta. Zatim dodati 200 g brašna, ulje, posoliti i, postepeno dodajući preostalo brašno (300 g), zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug.
Iseći na trouglove i na svaki trougao staviti po 1 kašičicu eurokrema. Uviti kiflice i poređati ih na pek-papir.
Staviti u zamrzivač da se dobro zamrznu (minimum dva sata da odstoje u zamrzivaču).
Nakon toga, pleh obložiti pek-papirom, poređati mrzle kiflice, prekriti ib čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta.
Rernu dobro zagrejati, pa kiflice peći na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne i tako vruće ih uvaljati u šećer u prahu.
Ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.
Savet: U vreme pripreme nije uračunato vreme koje je potrebno da kiflice odstoje u zamrzivaču. Umesto eurokrema možete koristiti nutelu ili džem (pekmez). Možete ih, tako napravljene(nepečene), čuvati u zamrzivaču i do mesec dana i iskoristiti ih ukoliko vam dođu nenajavljeni gosti - dok popijete kaficu sa njima, kiflice, tako mrzle, poređate u pleh obložen pek-papirom, ostavite da odstoje 30 minuta, ispečete ih i uživate.
Prijatno!