Ruža pita sa jabukama

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404
5
859
23
04/01/2020
"Od ovog trenutka ruža nam je omiljeno cveće "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano288
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • brašno - 150 g
  • maslac - 110 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • Fil
  • jabuke - 4 kom.
  • limun - 1 kom.
  • šećer - 100 g
  • smeđi šećer - 100 g
  • cimet - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • slatka pavlaka - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U dubljoj posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa dodajte hladan maslac iseckan na kocke i umešajte ga u testo. Postepeno dodavajte 50 ml hladne vode i umesite koru za pitu. Najbolje je umesiti ga mikserom.

Oblikujte koru u okruglom kalupu i dno kore izbockajte viljuškom.

Jabuke oljuštite, prepolovite i iseckajte na tanke listove.

Pomešajte šećer, smeđi šećer, cimet i muskatni oraščić, pa pomešajte dobro sa jabukama. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Jabuke ocedite (tečnost sačuvajte) i slažite listove jabuka jedne do druge (ravne ivice listova su okrenute na dole) u koru idući od ivica ka sredini, tako da oblikujete ružu.

Poklopite alu folijom i pecite 30 minuta na 190 stepeni C, a potom još 10 minuta, ali bez folije.

Sačuvanu tečnost skuvajte sa slatkom pavlakom u karamel, pa pospite po vreloj piti.

Ostaviti da se ohladi, pa seći na kriške.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar